A fájdalmatlan mozgás öröméért

A fájdalmatlan mozgás öröméért

Szakmai életrajz

Szakmai életrajz

Tovább

Dr. Patczai Balázs klinikai főorvos, ortopéd-traumatológus szakorvos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikájának megbízott igazgatóhelyettese, a csont és ízületi fertőzések kezelését végző osztály vezetője.

A PTE Általános Orvostudományi Kar Minőségfejlesztési Bizottság elnöke.

2008-tól folytat magánorvosi tevékenységet a Quattro Medici mozgásszervi sebészeti orvoscsoport tagjaként.

Klinikusként az általános baleset-sebészeti tevékenység, ízületi sérülések ellátása, csípőtáji törések műtétei, csípő protézis beültetés,  mellett a boka és láb betegségeinek, az alsó végtag traumás sérüléseinek, sportsérüléseinek kezelésére és a mozgásszervek szeptikus sebészetére szakosodott.

Dr. Patczai klinikai érdeklődési körébe tartoznak a boka és láb akut és krónikus sérüléseinek, sportsérüléseinek, és a túlhasználatból eredő kórképeinek műtéti és konzervatív kezelési megoldásai. A lehető leggyorsabb gyógyulás és felépülés érdekében innovatív műtéti eljárásokat alkalmaz, többek között video asszisztált műtéteket végez a láb kisizületi és az ínsebészet területén: Achilles ín betegségek és sérülések, peroneus ínszakadások, és a talpi fascia műtéteinél. A műtéti ellátásban a korai teherviselést-járást támogató műtéti technikákat részesíti előnyben.

Boka és lábsebészeti tanulmányokat több helyen végzett. Mind közül kiemelkedő jelentőségű az amsterdami Academic Medical Centre egyetemi klinikán végzett képzés Prof. Niek van Dijk-nál, aki a modern artroszkópos bokasebészet egyik megteremtője.

Az egyetemi klinikán végzett szeptikus sebészeti tevékenysége során a nyílt törések és sebészi beavatkozások utáni, illetve véráram útján kialakult akut és krónikus csontgennyedések ellátásával foglalkozik. A terápiás protokollok és a személyre szabott kezelések során alkalmazott eljárások megfelelnek a legújabb nemzetközi ajánlásoknak, hazánkban különlegesnek számító műtéti technikák, anyagok, bioaktív csonttá épülő baktériumölő üvegek használatával.

Számos külföldi és hazai tanulmányút és képzés tapasztalatait ötvözi a majd két évtizedes klinikai gyógyítói tapasztalattal.

Másfél évtizede egyetemi oktatója az orvostan hallgatók, szakorvosjelöltek, és szakorvosok szakmai képzéseinek.

Több sportegyesület egészségügyi ellátásában vett részt, így a többszörös magyar bajnok PVSK női kosárlabdacsapat mellett 2008-2011-ig, és a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018-2020 között.

Önkéntes orvosként segíti a Pécs Legioners amerikai futball csapat, és a PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabda csapat munkáját.

Doktori kutatásainak téziseit 2021-ben védte meg, ” Az időskori combnyaktörés műtéti szövődményeinek epidemiológiai és kísérletes vizsgálata” címmel.

Ipari kutatásfejlesztési kapcsolatok:

orvos-szakmai tanácsadó Medimetal Kft. www.medimetal.hu

traumatológiai instruktora a Sanat Akadémiának www.sanatmetal.hu

Aktív tagja az alábbi társaságoknak
  • Amsterdam Ankle Platform boka és lábsebészeti szervezetnek,
  • The European Bone and Joint Infection Society EBJIS
  • European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy ESSKA
  • Magyar Traumatológus Társaság
  • Magyar Ortopéd Társaság
  • Magyar Artroszkópos Társaság

Dr. Patczai az állami-, és a privát egészségügyben is fogad betegeket.
PTE KK Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika 7624, Pécs Ifjúság útja 13.   tel: +3672 536-000
Aniron Egészségközpont H-7634 Pécs, Új fasor utca 31/A. +36-72-551-103,  +36-72-551-104 +3620-324-2082

Műtéteket végez a PTE KK Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján és a Waberer Medical Centerben.